IVN Nuenen
Natuur
Op
zondag14nov202114:00

Herfstwandeling

in de Stiphoutse bossen

Hou jij ook zo van de herfst met zijn mooie, warme kleuren en paddenstoelen in alle soorten en maten én wil je er wat meer over weten? Ga dan zondag 14 november met gidsen Eric en Peter van IVN Nuenen mee op pad in de Stiphoutse bossen voor een fijne herfstwandeling.

Tijdens de wandeling komen verschillende onderwerpen aan bod die te maken hebben met de herfst in de natuur. Waarom vallen bladeren van de bomen en hoe verloopt dat proces? Waar wordt de herfst door veroorzaakt en welke gevolgen heeft dat voor plant en dier? Wat is winterrust of -slaap? Waarom zijn er juist in de herfst zoveel paddenstoelen en wat is hun natuurlijke functie? Waarom is het roodborstje in de herfst een ander roodborstje dan in de lente? Natuurlijk is er ook ruimte voor andere vragen, maar vooral ook voor genieten van de herfstpracht in het bos.

De wandeling start om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats die je bereikt via de tweede weg links als je door de bossen van Nuenen naar Stiphout rijdt. Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. De wandeling is ca. 4 km lang en duurt maximaal anderhalf uur. Vanwege corona nemen we de anderhalve meter afstand in acht.

Algemene informatie

zondag 14 november 2021 - 14:00
Locatie: 
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image