IVN Nuenen
Natuur
Op
maandag19sep202220:00

Film Cor Speek: natuur in Limburg

Op maandag 19 september laat Cor Speek eigen filmopnames laten zien van o.a. edelherten en als hoofdfilm na de pauze 'Natuur in Limburg'.

Door de eeuwen heen ontwikkelde het Limburgs landschap en de Limburgse natuur zich tot een hooggewaardeerd gebied met grote natuurwaarde. Limburg heeft veel mooie natuurgebieden: van veen- en heidevelden in het noorden, tot heuvel- en mergellandschappen in het zuiden. De rivier en de mens hebben daarop duidelijk invloed gehad. Heel boeiend om daar in alle seizoenen naar te kijken!

De Limburgse natuurparken worden beheerd door Staatsbosbeheer, het Limburgs Landschap en Natuurmonumenten. Bij natuur in de provincie Limburg denk je misschien al snel aan het heuvellandschap met fantastische wandel- en fietspaden. Maar dit is slechts één facet van het veelzijdige Limburg. Met vennen, bossen, heidegebieden, zandvlaktes en dus on-Nederlandse heuvels is er voor ieder wat te doen. Ook de fauna stelt niet teleur. Wist je bijvoorbeeld dat je edelherten en kraanvogels kunt spotten in deze provincie?

Deze 45 minuten durende film deelt alle geheimen van de Limburgse natuur met jou en wordt ondersteund met live geluid en ingesproken tekst. Aanvang 20.00 uur in de IVN-ruimte van het Klooster in Nuenen. Gratis toegang.

Algemene informatie

maandag 19 september 2022 - 20:00
Locatie: 
IVN-ruimte in Klooster
Park 1
Nuenen
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image