IVN Nuenen
Overig
Vanaf
zaterdag17sep202212:00

Expositie fotowedstrijd Nuenen, Gerwen, Nederwetten 200 jaar

in 't Weefhuis

In het weekend van 17/18 en 24/25 september kun je in het 't Weefhuis de expositie bezoeken van de fotowedstrijd die IVN Nuenen en Heemkundekring De Drijehornick samen met stichting NGN200 organiseerden in het kader van het 200-jarig bestaan van onze gemeente.

De afgelopen maanden konden amateurfotografen uit Nuenen, Gerwen en Nederwetten foto's inzenden in drie verschillende categorieën:

  1. Natuur binnen de bebouwde kommen van Nuenen, Gerwen en Nederwetten
  2. Historische monumenten in Nuenen, Gerwen en Nederwetten
  3. Het getal 200 in het kader van Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Expositie

Alle inzendingen zijn beoordeeld door een vakjury die bestaat uit John Geven, Marie Louise Nijsing en Robert-Jan Hoogerbrug. Zij nomineerden in elke categorie 15 foto’s die nu geëxposeerd worden. De expositie is op 17, 18, 24 en 25 september van 12.00 tot 17.00 uur gratis te bezoeken in het 't Weefhuis aan de Lucas van Hauthemlaan 1 in Nuenen.

De makers van de winnende foto's (bekendmaking op 16 september) ontvangen naast een juryrapport een Centrum-cadeaubon. Alle genomineerden ontvangen na de expositie de afdruk van hun eigen foto op aluminium.

Gebakken aarde

Tegelijkertijd is de expositie 'Gebakken aarde' met alledaagse dingen uit het dagelijks leven in Nuenen in 't Weefhuis te bezichtigen. Voor deze expositie werkten cursisten van keramiekatelier Paula Groote-Versteegen met klei aan het thema Nuenen, Gerwen, Nederwetten 200 jaar.

De foto's en keramiekwerkstukken van makers uit ons eigen dorp vormen samen een unieke expositie, die zeer de moeite waard is. Kom daarom zeker een kijkje nemen in een van beide weekenden!

Algemene informatie

zaterdag 17 september 2022 - 12:00 tot zondag 18 september 2022 - 17:00
Locatie: 
't Weefhuis
Lucas van Hauthemlaan 1
Nuenen
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image