IVN Nuenen
Vogels
Op
zaterdag11jan202008:00

Vogelwandeling door de Kampina, Lennisheuvel

Zaterdag 11 januari gaat de Vogelwerkgroep wandelen door de Kampina. Het gebied laat Noord-Brabant zien zoals het vroeger was. We lopen langs natte heide met vennen, blauwgraslanden en door naaldboom- en loofbossen. Het begin van de route is een oude houtplantage, waar de paden in een kruis zijn aangelegd. We lopen over een kerkpad waar al in 1600 bewoners van Balsvoort liepen op weg naar de kerk ik Boxtel en komen langs De Beerze, de beek die door de Kampina stroomt.

Onderweg hebben we kans op allerlei bosvogels, zoals Kuifmees, Vink, Keep, Koperwiek en Kramsvogel. Misschien zien we ook de IJsvogel en Middelste Bonte Specht.Nuenen-kuifmees

Zorg voor waterdichte schoenen en voldoende warme kleding. Het kan, als we stilstaan erg koud zijn. Neem ook zelf iets te eten en te drinken mee.

Vertrek vanaf de parkeerplaats bij de R.K. Clemenskerk in Nuenen om 8.00 uur. Aan het begin van de middag zijn we weer terug.

Aan de wandeling zijn geen kosten verbonden, afgezien van 5 ct. per gereden kilometer voor de chauffeur.

Wil je meewandelen met de Vogelwerkgroep? Dat kan! Je bent van harte welkom.

Meer informatie en aanmelden bij Roy van der Velden, coördinator van de VWG, telefoon: 06- 15 902 603 of via e-mail: roypeter40@hotmail.com

 

 

 

Algemene informatie

zaterdag 11 januari 2020 - 08:00
Locatie: 
Clemenskerk
Park 53
5671 GC Nuenen
Nederland
Google Maps image