IVN Nuenen c.a.
Vogels
Op
zaterdag09feb201907:00

Vogelexcursie Zeeland

De Vogelwerkgroep gaat op 9 februari op dagexcursie naar Zeeland. We maken met de auto een ronde langs een aantal mooie locaties op Schouwen-Duiveland en Walcheren. Plekken die o.a. worden bezocht zijn de Brouwersdam, Plan Tureluur en de inlagen bij Wissenkerke.

In Zeeland zijn altijd veel vogels te zien. Soorten die we waarschijnlijk tegenkomen zijn onder meer Rotgans, Eider, Steenloper, Brilduiker, Kleine Zilverreiger, Torenvalk, Wulp, Drieteenstrandloper, Kemphaan en Cetti’s Zanger. Maar in Zeeland is altijd nog veel meer te vinden, dus zullen we zeker verrast worden.

Vertrek met de auto vanaf de parkeerplaats bij de R.K. Clementskerk in Nuenen om 7.00 uur. We reizen met zo min mogelijk auto’s.

Aan de wandeling zijn geen kosten verbonden, afgezien van 5 ct. per kilometer voor de chauffeur.

Tijdens de wandeling wordt op verschillende plaatsen gepauzeerd om je zelf meegebrachte koffie/thee en broodjes te nuttigen. Als we voldoende tijd hebben, nemen we een kop soep of een broodje bij de Heerenkeet.

We verwachten uiterlijk 17.00 uur weer terug in Nuenen te zijn.

Wil je mee op excursie met de Vogelwerkgroep? Dat kan! Je bent van harte welkom.

Meer informatie en aanmelden bij Roy van der Velden, coördinator van de VWG, telefoon 06-15 902 603 of mail roypeter40@hotmail.com.

 

Algemene informatie

zaterdag 9 februari 2019 - 07:00
Locatie: 
Clemenskerk
Park 53
5671 GC Nuenen
Nederland
Google Maps image