IVN Nuenen
Vogels
Op
zondag16feb202009:00

Spechtenwandeling Nuenens Broek

Op zondag 16 februari nemen gidsen van de Vogelwerkgroep IVN Nuenen je graag mee naar het Nuenens Broek om Spechten te spotten.

Al in het vroege voorjaar beginnen Spechten met het laten horen van hun felle roffels en luidruchtige geroep om een territorium af te bakenen. Een mooi moment om op zoek te gaan naar de verschillende soorten Spechten in onze omgeving. De Spechten laten zich dan makkelijker zien, omdat er nog geen bladeren aan de bomen zitten.

We nemen je mee voor een wandeling door het Nuenens Broek. De gidsen herkennen de Spechten vaak al aan de roep en kunnen je van alles vertellen over de leefwijze van deze mooie vogels.  In het Nuenens Broek zijn alle in Nederland voorkomende Spechten aanwezig, zelfs de in Nederland minder algemene soorten, zoals de Zwarte Specht.Nuenen-zwarte specht

We nodigen je graag uit om mee te gaan op deze ontdekkingstocht. Aan de wandeling zijn geen kosten verbonden. We vertrekken om 9.00 uur vanaf het zandpad naast De Lissevoort en lopen vandaar af naar de ingang van Nuenens Broek.

Zorg voor waterdichte stevige schoenen of laarzen en voldoende warme kleding. Het Nuenens Broek kan in het voorjaar nat en moeilijk toegankelijk zijn.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Roy van der Velden, coördinator van de VWG, telefoon: 06- 15 902 603 of via e-mail: roypeter40@hotmail.com

Algemene informatie

zondag 16 februari 2020 - 09:00
Locatie: 
zandpad naast de Lissevoort
Lissevoort 10
5671 BS Nuenen
Nederland
Google Maps image