IVN Nuenen c.a.
Vogels
Op
zondag24feb201909:00

Spechtenwandeling Nuenens Broek

Op zondag 24 februari nemen gidsen van de Vogelwerkgroep IVN Nuenen je graag mee naar het Nuenens Broek om Spechten te spotten.

Al in het vroege voorjaar beginnen Spechten met het laten horen van hun felle roffels en luidruchtige geroep om een territorium af te bakenen. Een mooi moment om op zoek te gaan naar de verschillende soorten Spechten in onze omgeving. De Spechten laten zich dan makkelijk zien, omdat er nog geen bladeren aan de bomen zitten.

nuenen-specht

Het is altijd spannend om Spechten te horen en te ontdekken. De gidsen kunnen vaak al aan de roffel horen om welke soort het gaat. In het Nuenens Broek zijn alle in Nederland voorkomende Spechten aanwezig, zelfs de in Nederland minder algemene soorten, zoals de Zwarte Specht.

We nodigen je graag uit om mee te gaan op deze ontdekkingstocht. Aan de wandeling zijn geen kosten verbonden. We vertrekken om 9.00 uur vanaf het zandpad naast De Lissevoort en lopen vandaar af naar de ingang van Nuenens Broek.

Zorg voor waterdichte stevige schoenen of laarzen en voldoende warme kleding. Het Nuenens Broek kan in het voorjaar moeilijk toegankelijk zijn.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Roy van der Velden, coördinator van de VWG, telefoon: 06- 15 902 603 of via e-mail: roypeter40@hotmail.com

Algemene informatie

zondag 24 februari 2019 - 09:00
Locatie: 
zandpad bij TV de Lissevoort
Lissevoort 10
5672 BS Nuenen
Nederland
Google Maps image