IVN Nuenen
Insecten
Op
maandag16jan201720:00

Natuurwondertjes in insectenkasten

door Toon Gevers

De interesse van de toehoorders die de lezing die Toon bij ons en diverse IVN afdelingen heeft gehouden over de rupsen- en insectenkasten waarin zich verbazingwekkende natuurwondertjes afspelen heeft hem geïnspireerd om daar een vervolg op te maken.

Op maandagavond 16 januari deelt hij zijn kennis en enthousiasme nogmaals hierover in onze IVN ruimte.

Hij gunt ons een kijkje in een bijzondere wereld die in ieders achtertuin valt waar te nemen. Met engelengeduld legt Toon met zijn foto- en filmcamera complete voortplantingstrajecten vast van vlinders en solitaire bijen en wespen. Hij toont onder meer de metamorfose van eitje tot vlinder, via de tussenstadia rups en pop. De kleinste details brengt hij vele malen uitvergroot op het scherm, zoals een antennewaaier (van amper één millimeterl)  op het kopje van een vlinder. Toon Gevers vult zijn beelden aan met boeiende verhalen. Daarnaast geeft hij wat praktische informatie voor wie zelf een rupsen- of insectenkast wil maken. Ter illustratie brengt hij enkele zelf vervaardigde kasten mee.

Plaats: IVN-ruimte in het Klooster

Aanvangstijd: 20.00 uur

Info: Toon Gevers, 040-2835015

Algemene informatie

maandag 16 januari 2017 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
Het Klooster
Park 1
5671 GA Nuenen
Nederland
Extra Informatie: 

De interesse voor de lezingen die in onze ruimte gehouden worden is vaak groter dan de ruimte aan kan. De brandweer- en politienorm verplicht ons een maximum van 50 personen en daar zullen wij ons aan moeten houden. Wij hopen op uw begrip hiervoor.

Contactpersoon: 
Toon Gevers 040 2835015
Google Maps image