IVN Nuenen c.a.
Natuur in de Buurt
Op
maandag17dec201820:00

“Natuurfilm van Nuenen en omgeving” , Cor Speek

Deze presentatie is een herhaling van de presentatie van maandag 26 november.De belangstelling voor deze films was zo groot dat we vele mensen hebben moeten teleurstellen omdat de bezetting in onze ruimte het aantal van 50 had bereikt.

- Het Nuenens Broek is een natuurgebied ten noordwesten van Nuenen van ongeveer 50 ha. Met vooral veel spechten. Vroeger was dit een moerasgebied.

Maar ook andere natuurgebieden in Nuenen worden in beeld gebracht.

- Het Eckartse Bos is een natuurgebied in het Eindhovense stadsdeel Tongelre. Het heeft een oppervlakte van 80 ha.

- In De Urkhovense Zeggen, een stukje beekdal van de Kleine Dommel met een rijke flora zijn vooral vele gevlekte orchideeën te bewonderen.

- Het Eindhovens kanaal.

- Geldrop met zijn prachtige kasteeltuin, maar ook Gijzenrooij is een afwisselend landschap met kleinschalige akkerbouw en natte graslanden.  Rondom de graslanden liggen eeuwenoude akkers. Hier worden op biologische wijze , zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen, granen verbouwd. De kruiden op de akkers trekken vlinders, vogels en zoogdieren aan.

- Aan de andere zijde van Nuenen liggen de natuurgebieden zoals  de Ruweeuwsels. Zij vormen een gebied met grote ecologische waarde. In het voorjaar is het zeer bekend vanwege de weelderige bloei van bosanemonen en speenkruid, die dan hele tapijten vormen.

- En het natuurgebied de Mosbulten.

- Verder laat deze film u proeven van de iets verder weg gelegen natuurgebieden zoals de Strabrechtse heide, het  Beuven en de Groote Peel.

Voor de pauze zullen enkele films over watergebieden en vogels getoond worden.

Na de pauze de hierboven beschreven film en tevens zal deze film u aangeboden worden op DVD.

 

Belangrijk om te weten

De interesse voor de lezingen die in onze ruimte gehouden worden is vaak groter dan de ruimte aan kan. De brandweer- en politienorm verplicht ons een maximum van 50 personen en daar zullen wij ons aan moeten houden. Wij hopen op uw begrip hiervoor.

 

Algemene informatie

maandag 17 december 2018 - 20:00
Locatie: 
IVN ruimte in Het Klooster
Park 1
5671 GA Nuenen
Nederland
Contactpersoon: 
Kees Planken, 040-2421423
Google Maps image