IVN Nuenen c.a.
Natuur in de Buurt
Op
maandag26nov201820:00

“Natuurfilm van Nuenen en omgeving” Cor Speek

- Het Nuenens Broek is een natuurgebied ten noordwesten van Nuenen van ongeveer 50 ha. Met vooral veel spechten. Vroeger was dit een moerasgebied.

Maar ook andere natuurgebieden in Nuenen worden in beeld gebracht.

- Het Eckartse Bos is een natuurgebied in het Eindhovense stadsdeel Tongelre. Het heeft een oppervlakte van 80 ha.

- In De Urkhovense Zeggen, een stukje beekdal van de Kleine Dommel met een rijke flora zijn vooral vele gevlekte orchideeën te bewonderen.

- Het Eindhovens kanaal.

- Geldrop met zijn prachtige kasteeltuin, maar ook Gijzenrooij is een afwisselend landschap met kleinschalige akkerbouw en natte graslanden.  Rondom de graslanden liggen eeuwenoude akkers. Hier worden op biologische wijze , zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen, granen verbouwd. De kruiden op de akkers trekken vlinders, vogels en zoogdieren aan.

- Aan de andere zijde van Nuenen liggen de natuurgebieden zoals  de Ruweeuwsels. Zij vormen een gebied met grote ecologische waarde. In het voorjaar is het zeer bekend vanwege de weelderige bloei van bosanemonen en speenkruid, die dan hele tapijten vormen.

- En het natuurgebied de Mosbulten.

- Verder laat deze film u proeven van de iets verder weg gelegen natuurgebieden zoals de Strabrechtse heide, het  Beuven en de Groote Peel.

Op deze filmavond zal deze film u aangeboden worden op DVD.

Na de pauze enkele films over watergebieden en vogels. 25 min.

Algemene informatie

maandag 26 november 2018 - 20:00
Locatie: 
IVN ruimte in Het Klooster
Park 1
5671 GA Nuenen
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image