IVN Nuenen
Vogels
Op
maandag06apr202019:00

[GEANNULEERD] Vogelwandeling Nuenens Broek

In verband met de maatregelen en richtlijnen van het RIVM rondom het coronavirus is deze activiteit geannuleerd.

 

Ieder voorjaar wandelen gidsen van onze Vogelwerkgroep een aantal maandagavonden met geïnteresseerden door vogelgebieden in de omgeving van Nuenen. Je bent van harte welkom om mee te wandelen en samen met de gidsen te ontdekken welke vogels aanwezig zijn in onze naaste omgeving. Iedere wandeling biedt kans op bijzondere soorten, zoals de middelste bonte specht, de bosrietzanger en de ijsvogel.

Op deze eerste vogelwandeling op maandagavond 6 april wordt traditiegetrouw gewandeld door het Nuenens Broek, waar we starten bij het zandpad naast De Lissevoort.

Het Nuenens Broek is een klein, nat broekbos tegen de westzijde van de bebouwde kom van Nuenen. In het bos komen in het voorjaar veel vogels broeden, waaronder de tjiftjaf, zwartkop, grote bonte specht en holenduif. Onder leiding van ervaren vogelgidsen word je meengenomen door het gebied op zoek naar deze en andere vogelsoorten.

Praktische informatie

Vertrek per fiets naar het startpunt van de wandeling om 19.00 uur vanaf Het Klooster, Park 1 in Nuenen.

Het gebied kan in het voorjaar erg nat zijn. Zorg dat je waterdichte schoenen of laarzen draagt. Tip: neem je verrekijker mee. Controleer bij thuiskomst altijd goed of je geen tekenbeet hebt opgelopen.

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Roy van der Velden, coördinator van de Vogelwerkgroep, via 06-15902603 of roypeter40@hotmail.com.

Algemene informatie

maandag 6 april 2020 - 19:00
Locatie: 
Nuenens Broek
Lissevoort 10
5672 BD Nuenen
Nederland
Extra Informatie: 

Om 19.00 uur vertrekken we met de fiets bij Het Klooster naar de hoek Lissevoort / Broek

Google Maps image