IVN Nuenen
Vogels
Op
maandag20apr202019:00

[GEANNULEERD] Vogelwandeling Heerendonk

In verband met de maatregelen en richtlijnen van het RIVM rondom het coronavirus is deze activiteit geannuleerd.

 

Ieder voorjaar wandelen gidsen van onze Vogelwerkgroep een aantal maandagavonden met geïnteresseerden door vogelgebieden in de omgeving van Nuenen. Je bent van harte welkom om mee te wandelen en samen met de gidsen te ontdekken welke vogels aanwezig zijn in onze naaste omgeving. Iedere wandeling biedt kans op bijzondere soorten, zoals de middelste bonte specht, de bosrietzanger en de ijsvogel.

Op maandagavond 20 april wandelen we door de Heerendonk in Nederwetten. Dit is een klein, gevarieerd broekbos omgeven door weilanden, gelegen tussen Nederwetten en het Wilhelminakanaal. In dit bos kun je onder andere de zanglijster, zwartkop, gaai en matkop tegenkomen. 

Praktische informatie

Vertrek per fiets naar het startpunt van de wandeling om 19.00 uur vanaf Het Klooster, Park 1 in Nuenen. We starten de wandeling op de hoek van de Nieuwlandweg en het zandpad Koutergat.

Het gebied kan in het voorjaar erg nat zijn. Zorg dat je waterdichte schoenen of laarzen draagt. Tip: neem je verrekijker mee. Controleer bij thuiskomst altijd goed of je geen tekenbeet hebt opgelopen.

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Roy van der Velden, coördinator van de Vogelwerkgroep, via 06-15902603 of roypeter40@hotmail.com.

Algemene informatie

maandag 20 april 2020 - 19:00
Locatie: 
Heerendonk
Nieuwlandweg / Kouterpad
5674 PG Nuenen
Nederland
Extra Informatie: 

Om 19.00 uur vertrekken we met de fiets vanaf Het Klooster naar het Heerendonk. We starten de wandeling op de hoek van de Nieuwlandweg en het zandpad Koutergat.

Google Maps image