IVN Nuenen
Vogels
Op
maandag11mei202019:00

[GEANNULEERD] Vogelwandeling Eckartdal

In verband met de maatregelen en richtlijnen van het RIVM rondom het coronavirus is deze activiteit geannuleerd.

 

Ieder voorjaar wandelen gidsen van onze Vogelwerkgroep een aantal maandagavonden met geïnteresseerden door vogelgebieden in de omgeving van Nuenen. Je bent van harte welkom om mee te wandelen en samen met de gidsen te ontdekken welke vogels aanwezig zijn in onze naaste omgeving. Iedere wandeling biedt kans op bijzondere soorten, zoals de middelste bonte specht, de bosrietzanger en de ijsvogel.

Op maandagavond 11 mei wandelen we over het terrein van Eckartdal: een afwisselend terrein met oude bomen, kleine bospercelen en de Dommel. Op het terrein zijn veel zangvogels te vinden, zoals de zanglijster, boomklever, winterkoning en zwartkop. 

Praktische informatie

Vertrek per fiets naar het startpunt van de wandeling om 19.00 uur vanaf Het Klooster, Park 1 in Nuenen. Het startpunt is de eerste parkeerplaats links aan de Nuenenseweg, komend vanuit Nuenen. Vanaf de Sterrenlaan kun je alleen met de fiets linksaf slaan naar de Nuenenseweg. Met de auto moet je omrijden en in dat geval is het de laatste parkeerplaats aan je rechterhand op de Nuenenseweg.

De wandelpaden langs de Dommel kunnen in het voorjaar erg nat zijn. Zorg dat je waterdichte schoenen of laarzen draagt. Tip: neem je verrekijker mee. Controleer bij thuiskomst altijd goed of je geen tekenbeet hebt opgelopen.

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Roy van der Velden, coördinator van de Vogelwerkgroep, via 06-15902603 of roypeter40@hotmail.com

Algemene informatie

maandag 11 mei 2020 - 19:00
Locatie: 
Eckartdal
Nuenenseweg 1
5631KB Eindhoven
Nederland
Extra Informatie: 

Om 19.00 uur vertrekken we met de fiets vanaf Het Klooster naar het Eckartdal. De wandeling vertrekt vanaf de eerste parkeerplaats links als je vanaf Nuenen via de Sterrenlaan afslaat naar de Nuenenseweg.

Google Maps image