IVN Nuenen
Vogels
Op
zaterdag09mei202007:00

[GEANNULEERD] Vogelwandeling De Wijers (B)

Het land van 1001 vijvers

In verband met de maatregelen en richtlijnen van het RIVM rondom het coronavirus is deze activiteit geannuleerd.

 

Op zaterdag 9 mei (oorspronkelijke datum 4 april) gaat de Vogelwerkgroep van IVN-Nuenen wandelen in het gebied De Wijers in België. Een groot deel van het gebied is beschermd en opgenomen in het Natura2000 netwerk. Het waterlandschap met haar vele vijvers is een plek waar veel vogels verblijven, zoals de Roerdomp, Baardman en Kleine Zilverreiger.

Al in de Middeleeuwen werd op deze plaats vis gekweekt. Het land van 1001 vijvers dankt er zijn naam aan en is een echt cultuurlandschap. De vele vijvers zijn o.a. ontstaan door  veen- en ijzerwinning. Door de vele kleine vijvers zijn er in verhouding veel oevers, die plaats bieden aan zeldzame planten en dieren. In het gebied zijn meerdere vogelkijkhutten en kijkschermen waar we naar vogels kunnen spotten.

Nuenen-baardmanZorg voor waterdichte schoenen en voldoende warme kleding. Het kan in april nog behoorlijk koud zijn, zeker als we een tijdje stilstaan. Neem ook zelf iets te eten en te drinken mee.

Vertrek vanaf de parkeerplaats bij de H. Clemenskerk in Nuenen om 7.00 uur. Aan het begin van de middag zijn we weer terug.

Aan de wandeling zijn geen kosten verbonden, afgezien van € 0,05 per gereden kilometer voor de chauffeur. Het is verstandig om, omdat we naar het buitenland gaan, een identiteitsbewijs bij je te hebben.

Wil je meewandelen met de Vogelwerkgroep? Dat kan! Je bent van harte welkom.

Meer informatie en aanmelden bij Roy van der Velden, coördinator van de Vogelwerkgroep: 06-15902603 of roypeter40@hotmail.com.

 

 

 

Algemene informatie

zaterdag 4 april 2020 - 07:00
Locatie: 
Clemenskerk
Park 53
5671 GC Nuenen
Nederland
Google Maps image