IVN Nuenen
Vogels
Op
maandag25mei202019:00

[GEANNULEERD] Vogelwandeling Collse Zeggen

In verband met de maatregelen en richtlijnen van het RIVM rondom het coronavirus is deze activiteit geannuleerd.

 

Ieder voorjaar wandelen gidsen van onze Vogelwerkgroep een aantal maandagavonden met geïnteresseerden door vogelgebieden in de omgeving van Nuenen. Je bent van harte welkom om mee te wandelen en samen met de gidsen te ontdekken welke vogels aanwezig zijn in onze naaste omgeving. Iedere wandeling biedt kans op bijzondere soorten, zoals de middelste bonte specht, de bosrietzanger en de ijsvogel.

Op maandagavond 25 mei is de laatste vogelwandeling uit de reeks en die vindt plaats in de Collse Zeggen. Dit gebied heeft een afwisselend karakter met bos, water en weiden. Interessante vogels die je hier kunt treffen zijn onder andere de kleine karekiet, tuinfluiter, grote gele kwikstaart en buizerd. Zelfs de blauwborst wordt af en toe in het gebied gehoord en gezien.

Praktische informatie

Vertrek per fiets naar het startpunt van de wandeling om 19.00 uur vanaf Het Klooster, Park 1 in Nuenen. De wandeling start vanaf de Collse Watermolen.

Het gebied kan in het voorjaar erg nat zijn. Zorg dat je waterdichte schoenen of laarzen draagt. Tip: neem je verrekijker mee. Controleer bij thuiskomst altijd goed of je geen tekenbeet hebt opgelopen.

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Roy van der Velden, coördinator van de Vogelwerkgroep, via 06-15902603 of roypeter40@hotmail.com.

Algemene informatie

maandag 25 mei 2020 - 19:00
Locatie: 
Collse watermolen
Collseweg 3-5
5641 JN Eindhoven
Nederland
Extra Informatie: 

Om 19.00 uur vertrekken we met de fiets bij Het Klooster. De start van de wandeling is bij de Collse Watermolen.

Google Maps image