IVN Nuenen
Vogels
Op
maandag18mei202019:00

[GEANNULEERD] Vogelwandeling Boktse Beemden

In verband met de maatregelen en richtlijnen van het RIVM rondom het coronavirus is deze activiteit geannuleerd.

 

Ieder voorjaar wandelen gidsen van onze Vogelwerkgroep een aantal maandagavonden met geïnteresseerden door vogelgebieden in de omgeving van Nuenen. Je bent van harte welkom om mee te wandelen en samen met de gidsen te ontdekken welke vogels aanwezig zijn in onze naaste omgeving. Iedere wandeling biedt kans op bijzondere soorten, zoals de middelste bonte specht, de bosrietzanger en de ijsvogel.

Op maandagavond 20 mei wandelen we door de Bokste Beemden. De wandeling voert deels langs de Dommel en deels door weidelandschap dat fungeert als overloopgebied van de Dommel. Het gebied kent een grote variatie aan vogels, waaronder de waterral, kleine karekiet, torenvalk en wielewaal. Vorig jaar werden tijdens de wandeling onder andere jonge kieviten waargenomen. 

Praktische informatie

Vertrek per fiets naar het startpunt van de wandeling om 19.00 uur vanaf Het Klooster, Park 1 in Nuenen. De start van de wandeling is in Nederwetten bij de Oude Toren. We steken daar de brug over om de Boktse Beemden te bezoeken.

Het gebied kan in het voorjaar erg nat zijn. Zorg dat je waterdichte schoenen of laarzen draagt. Tip: neem je verrekijker mee. Controleer bij thuiskomst altijd goed of je geen tekenbeet hebt opgelopen.

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Roy van der Velden, coördinator van de Vogelwerkgroep, via 06-15902603 of roypeter40@hotmail.com.

Algemene informatie

maandag 18 mei 2020 - 19:00
Locatie: 
Oude Toren in Nederwetten
Hoekstraat
Nuenen
Nederland
Extra Informatie: 

Om 19.00 uur vertrekken we met de fiets bij Het Klooster. De start van de wandeling is in Nederwetten bij de Oude Toren. We steken daar de brug over om de Boktse Beemden te bezoeken.

Google Maps image