IVN Nuenen
Vogels
Vanaf
zaterdag08feb202008:00

Excursie Zwanen spotten, Lith

Ieder jaar verblijven Wilde Zwanen en Kleine Zwanen in behoorlijke aantallen in Nederland om te overwinteren. De meeste daarvan verblijven in het noorden van ons land, maar er zijn ook Zwanen die bij ons in de omgeving het voorjaar afwachten. Een deel daarvan verblijft jaarlijks in de weilanden rondom Lith.

Op 8 februari gaat de Vogelwerkgroep met de auto op zoek naar deze prachtige overwinteraars. We rijden van Nuenen naar Rosmalen en dan binnendoor naar Lith. Onderweg gaan we op zoek naar de Wilde en Kleine Zwanen die daar meestal in de weilanden verblijven. Deze tocht wordt dus vooral vanuit de auto gekeken.Nuenen-wilde zwaan2

Natuurlijk kijken we ook of we andere (water)vogels kunnen ontdekken. We zullen waarschijnlijk ook verschillende soorten Eenden en Ganzen tegen komen, zoals Smient, Kuifeend, Grauwe Gans en Brandgans.

Zorg voor waterdichte schoenen en voldoende warme kleding. Het kan, als we uitstappen en stilstaan erg koud zijn. Neem ook zelf iets te eten en te drinken mee.

Vertrek vanaf de parkeerplaats bij de R.K. Clemenskerk in Nuenen om 8.00 uur. Aan het begin van de middag zijn we weer terug.

Aan de wandeling zijn geen kosten verbonden, afgezien van 5 ct. per gereden kilometer voor de chauffeur.

Deze vogelexcursie is onder voorbehoud. Indien in de week voor de tocht geen Zwanen in het gebied meer worden gezien, kan besloten worden om ergens anders te gaan wandelen.

Wil je meewandelen met de Vogelwerkgroep? Dat kan! Je bent van harte welkom.

Meer informatie en aanmelden bij Roy van der Velden, coördinator van de VWG, telefoon: 06- 15 902 603 of via e-mail: roypeter40@hotmail.com

Algemene informatie

zaterdag 8 februari 2020 - 08:00
Locatie: 
Clemenskerk
Park 53
5671 GC Nuenen
Nederland
Google Maps image