IVN Nuenen
Vogels
Vanaf
dinsdag19mrt201919:30

Cursus: Welke vogels hoor en zie ik in mijn tuin?

Vogelwerkgroep

Welke vogel is dat in mijn tuin met die stropdas op zijn borst? Wie zingt er zo mooi op de dakrand vroeg in de ochtend terwijl ik wakker wordt? Zijn dat vragen die jij jezelf ook wel eens stelt?

Als je meer wilt weten over de vogels in je directe omgeving kun je dit voorjaar deelnemen aan de Vogelcursus voor beginners die door de Vogelwerkgroep van IVN-Nuenen wordt georganiseerd. De cursus bestaat uit zes theorie-avonden en drie excursies. De lesavonden vinden plaats in de IVN-ruimte in Het Klooster en zijn op dinsdag 19 maart, 2 april, 16 april, 30 april, 14 mei en 28 mei. De wandelingen vinden plaats op zaterdag 13 april, 11 mei en 1 juni in natuurgebieden in de omgeving.

De avonden en wandelingen worden begeleid door vogelkenners van het IVN-Nuenen die je graag enthousiast maken voor de wondere vogelwereld. Zij helpen je met het herkennen van vogels aan hun vorm, geluid en vliegbeeld. Ook laten zij je kennis maken met o.a. biotopen, vogeltrek en gedrag van vogels.

Er is plaats voor 20 deelnemers. De kosten van de cursus bedragen € 40 p.p. Aanmelden graag voor 15 februari via e-mail bij Wim Hallink, e-mail: IVN-Nuenen@live.nl.

Algemene informatie

dinsdag 19 maart 2019 - 19:30
Locatie: 
IVN ruimte in Het Klooster
Park 1
5671 GA Nuenen
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image