IVN Nieuwkoop
IVN
dinsdag07mei2019

IVN Natuurgidsenopleiding 2020 - 2021

Doe mee aan de prachtige en verrijkende Natuurgidsenopleiding van IVN Nieuwkoop en Alphen a/d Rijn

De IVN Natuurgidsenopleiding is er voor iedereen die natuurgids wil worden. Het is een unieke opleiding die zijn sporen volop heeft verdiend. De opleiding is er voor de natuurliefhebber die serieus aan de slag wil met kennisoverdracht en natuurbeleving. Deze opleiding is bedoeld voor mensen die zich actief willen inzetten als IVN Natuurgids of als vrijwilliger. De nieuwe opleiding die anderhalf jaar duurt, start in januari 2020 en de kosten bedragen maximaal € 300. Je hoeft geen bioloog te zijn om deel te kunnen nemen. Enthousiasme voor de beleving van de natuur is voor ons het belangrijkst. In de opleiding kun je je vanuit je eigen kracht verder ontwikkelen als natuurgids of bijvoorbeeld begeleider van natuuractiviteiten voor kinderen.

Wat leer je?

Je doet in de Natuurgidsenopleiding vaardigheden op om groene activiteiten te organiseren en te begeleiden, zoals het opzetten en leiden van excursies, het ontwikkelen van activiteiten voor kinderen en andere doelgroepen en meer. Bovendien leer je je eigen omgeving goed kennen, met zijn eigen natuur- en cultuurhistorische kenmerken en waarden. De opleiding bestaat uit 5 blokken:

  1. kennismaking en oriëntatie
  2. bodem, water en flora
  3. fauna
  4. ecologie
  5. landschap

Door de hele opleiding heen wordt daarnaast veel aandacht besteed aan het onderwerp duurzaamheid en aan het ontwikkelen van gidsvaardigheden.

De opleiding bestaat voor ongeveer de helft van de bijeenkomsten uit praktische en interactieve lezingen en voor de andere helft uit het leren in het veld. Het is naast leerzaam ook heel gezellig en een goede mogelijkheid om nieuwe mensen te leren kennen die ook graag de natuur beleven, beter willen leren kennen en verder uit willen dragen.

Kijk voor nadere informatie op: www.ivn.nl/cursussen/de-natuurgidsenopleiding-volgen#AankomendeNatuurgid... of neem contact op met Hans Blom, email: hans@workonprogress.nl of mobiel: 06-20008688