IVN Nieuwkoop
IVN
maandag01mrt2021

Ben jij de nieuwe vrijwilliger voor het secretariaat van IVN Nieuwkoop?

Help het bestuur van IVN Nieuwkoop ondersteunen!

Onze secretaris heeft aangegeven dat zij hulp nodig heeft. Onderstaand vertelt zij wat over haar taak en waarom er hulp nodig is.

Van onze secretaris:
Secretaris van de IVN zijn is leuk om te doen. Je bent vaak als eerste op de hoogte van veel nieuws. Iedere dag ontvang je mails van andere IVN afdelingen, van Natuurmonumenten, van de gemeente of interne mails. Regelmatig komen er vragen binnen die variëren van: "er ligt hier een dode zwaan, ik heb last van bijen in de tuin, uit m'n berkenboom komt sap." Deze vragen probeer je zo goed mogelijk te beantwoorden met behulp van een van de werkgroep coördinatoren.

Aanmeldingen voor excursies, zoals het zonneveer en lezingen, komen binnen op het secretariaat. Je mailt iedereen terug met de gegevens van de activiteit en je let op dat niet teveel mensen zich aanmelden. De mensen die meedoen geef je door aan de gids.

Ook het organiseren van de ledendag of de open dag, een excursie, lezing of film en regelen dat er hiervoor publiciteit komt, hoort erbij.

Verder maak je de agenda en notulen van de bestuursvergaderingen en andere vergaderingen. Ook het bijhouden van de ledenadministratie doet de secretaris.

Van de gemeente en andere IVN afdelingen krijgen we vaak vragen om mee te vergaderen en/of mee te denken, bv. over actie Steenbreek of de wet Omgevingsvisie. Het is natuurlijk goed en eervol dat we gevraagd worden en dat onze stem meetelt en we moeten dit zeker honoreren ,maar dit kost tijd en energie.

Zelf heb ik door m'n chronische ziekte soms wat gebrek aan energie. Vooral het ‘s avonds notuleren vind ik zwaar. Ook het deelnemen aan vergaderingen van de gemeente vind ik erg nuttig maar dit kost me veel energie.

Nu neem ik de iPad altijd mee op vakantie om de mails te beantwoorden en door te sturen.

Omdat ik het secretariaatswerk erg leuk vind en de collega’s en de sfeer bij IVN Nieuwkoop erg goed, wil ik hier wel graag mee doorgaan maar ik zou graag iemand erbij willen die in overleg taken over kan nemen.

Wil je onze secretaris assisteren, stuur dan een mailtje naar:
secretariaat@ivn-nieuwkoop.nl