IVN Nieuwkoop
Kind & Natuur
Op
zaterdag28nov202009:00

Wil jij ook dat kinderen vaker buiten spelen?

Help de natuurspeeltuin schoon en uitdagend te houden

Kinderen moeten opgroeien door te spelen in de natuur. Door te springen van steen naar steen, de balanceren op een boomstam en verstoppertje te spelen in de bosjes. En terwijl ze lekker aan het ravotten zijn merken ze ineens allerlei insecten op.

Op deze vierde zaterdag van de maand onderhouden we de Natuurspeeltuin. We starten we het weekend door lekker buiten aan de slag te gaan en ons stiekem weer even kind te voelen. Samen verzet je ongemerkt veel werk, blijf je fit en is boven alles is het heel gezellig. Vind je het belangrijk dat kinderen ongestoord buiten kunnen spelen en de natuur leren kennen? Zorg dan dat je om 9 uur in De Stal/Heemtuin bent. Vandaaruit start de onderhoudsploeg. Komt de tijd je niet helemaal goed uit, kom dat gerust iets later of stop wat eerder. Belangrijker is het dat je jouw weekend start om te ontspannen met een frisse neus! Bij welk groep sluit jij je aan?

Onderhoud en klussen

Het ene clubje doet vaak het vaak het grotere werk, zoals het snoeien van de bomen. Ze zijn er niet vies van om een flinke klus aan te pakken met de bijbehorende machines. Daarnaast doen ze het onderhoud aan de kades, aan ons clubhuis De Stal en onderhoud van de machines. Ze klussen graag van alles in elkaar dat nodig is om goed te kunnen werken. Zijn er bordjes nodig voor de tuin of is er iets stuk? Ze maken, repareren of verbeteren van alles.

Toegankelijk en opgeruimd

De andere clubje “scharrelt” wat rond in de tuin. Ze zorgen dat de tuin netjes en opgeruimd is. Ze zorgen dat de paden goed bereikbaar zijn. Ze vernieuwen planten of verzinnen nieuwe speelsituaties. De één heeft echte groene vingers en de ander vindt het buiten aan de slag zijn gewoon lekker om energie op te doen.

Nuttig en aangenaam

Werken in en aan de natuurlijk combineert nuttig werk met aangename voordelen. Want wetenschappelijk is het allang bewezen dat mensen die regelmatig buiten in de natuur aan de slag zijn fitter zijn en minder last hebben van kwaaltjes. Het is een gezellig en makkelijke manier om bij te dragen aan jouw eigen gezondheid en die van de mensen die de Natuurspeeltuin bezoeken. Het plezier van samen aan de slag staat voorop. Groene vingers zijn absoluut niet verplicht. Kom je deze zaterdag ook langs? Om 9 uur starten de ploegen. Rond 10.30 uur is er koffie met wat lekkers. En om 13.00 uur gaan we na een lekkere bak soep naar huis. Schuif gerust aan. Je bent altijd welkom!  

Algemene informatie

zaterdag 28 november 2020 - 09:00 tot 13:00
Komt de tijd je niet helemaal goed uit, kom dat gerust iets later of stop wat eerder. Belangrijker is het dat je jouw weekend start om te ontspannen met een frisse neus!
Locatie: 
Kennedylaan 33
2421 EM Nieuwkoop
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image