IVN Nieuwkoop
Landschap
Op
zaterdag15feb202009:00

Samen aan de slag om de natuur toegankelijk te maken

onderhoud in de Heemtuin

Op deze derde zaterdag van de maand starten we het weekend door lekker buiten aan de slag te gaan. In de winterperiode start om 9.00 uur een ploeg in de Heemtuin. Juist door buiten te zijn beginnen we het weekend fit en vol energie en laten we het gedoe van de week los. Samen verzet je ongemerkt veel werk, blijf je fit en is boven alles is het heel gezellig. Maak je hoofd leeg, vul je longen met zuurstof en wordt fit op een natuurlijke wijze. Komt de tijd je niet helemaal goed uit, kom dat gerust iets later of stop wat eerder. Belangrijker is het dat je jouw weekend start om te ontspannen met een frisse neus! Bij welk groep sluit jij je aan?

Heemtuin nieuws februari 2020

Toegankelijke natuur

Een belangrijk kenmerk van alle vrijwilligers bij IVN is dat ze graag samen zorgen dat de natuur makkelijk toegankelijk is. Dat alle generaties in de Heemtuin ervaren hoe bijzonder en nuttig onze natuur is. Dat er bijzondere vogels, bijen en insecten leven waar we graag het nut en de noodzaak van leren. Als vrijwilliger van IVN Nieuwkoop doe je nuttig werk en ben je met plezier buiten aan de slag.    

Onderhoud en klussen

Het ene clubje doet vaak het vaak het grotere werk, zoals het snoeien van de bomen. Ze zijn er niet vies van om een flinke klus aan te pakken met de bijbehorende machines. Daarnaast doen ze het onderhoud aan de kades, aan ons clubhuis De Stal en onderhoud van de machines. Ze klussen graag van alles in elkaar dat nodig is om goed te kunnen werken. Zijn er bordjes nodig voor de tuin of is er iets stuk? Ze maken, repareren of verbeteren van alles.

Toegankelijk en opgeruimd

De andere clubje “scharrelt” wat rond in de tuin. Ze werken in de moestuin en zien ieder jaargetijde weer andere facetten in de tuin. Ze zorgen dat de tuin netjes en opgeruimd is. Ze zorgen dat de paden goed bereikbaar zijn. Ze vernieuwen planten of vullen de houtwal aan met het snoeisel. Op het fruiteiland zorgen ze dat de bomen volop kunnen groeien of maaien ze het gras. De één heeft echte groene vingers en de ander vindt het buiten aan de slag zijn gewoon lekker om energie op te doen.

Nuttig en aangenaam

Werken in en aan de natuurlijk combineert nuttig werk met aangename voordelen. Want wetenschappelijk is het allang bewezen dat mensen die regelmatig buiten in de natuur aan de slag zijn fitter zijn en minder last hebben van kwaaltjes. Het is een gezellig en makkelijke manier om bij te dragen aan jouw eigen gezondheid en die van de mensen die de Heemtuin bezoeken. Het plezier van samen aan de slag staat voorop. Groene vingers zijn absoluut niet verplicht. Kom je deze zaterdag ook langs? Om 9 uur starten de ploegen. Rond 10.30 uur is er koffie met wat lekkers. En om 13.00 uur gaan we na een lekkere bak soep naar huis. Schuif gerust aan. Je bent altijd welkom!  

Algemene informatie

zaterdag 15 februari 2020 - 09:00 tot 13:00
Komt de tijd je niet helemaal goed uit, kom dat gerust iets later of stop wat eerder. Belangrijker is het dat je jouw weekend start om te ontspannen met een frisse neus!
Locatie: 
De Stal / Heemtuin
Kennedylaan 33a
2421 EM Nieuwkoop
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image