IVN Nieuwkoop
Natuur in de Buurt
Op
zaterdag16mrt201909:30

Nestkasten bouwen

voor in uw eigen tuin

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, elk jaar de derde zaterdag in maart, dit jaar dus op zaterdag 16 maart. Wij doen mee aan deze actie, we hopen dat u ook meedoet. We organiseren twee activiteiten: we maken nestkastjes en gaan een bloemenstrook inzaaien in de natuurspeeltuin.

Het voorjaar is in aantocht en dat merken we aan onze tuinvogels die druk aan het nestelen zijn. U kunt ze helpen door in uw tuin een nestkast op te hangen. We hebben bouwpakketten aangeschaft voor 30 nestkasten. Op zaterdag 16 maart kunt u bij ons langskomen om een nestkast in elkaar te zetten. De kast neemt u mee om op te hangen in uw eigen tuin. Een activiteit die heel geschikt en leerzaam is voor kinderen. U bent vanaf 09:30 uur tot 12 uur van harte welkom in de Stal, Kennedylaan 33a, Nieuwkoop. Let op, er is materiaal voor 30 nestkastjes en op=op.

De tweede activiteit die we organiseren is de aanleg van een bloemenstrook in de natuurspeeltuin. We maken daar ook een kleine bijenheuvel, met geschikte nestelgelegenheid voor wilde bijen. Deze insectensoort heeft het erg moeilijk door het teruglopen van bermbloemen en tuinenbeplanting. Voor deze aanleg zoeken we mensen die met een kruiwagen materiaal willen aanvoeren. Vele handen maken heel licht werk. Als alle grond is aangebracht, gaan we zaaien. Kinderen kunnen daarbij heel goed helpen. Als we met ongeveer 15 mensen aan de slag kunnen, zijn we in een ochtend klaar. Ook hier beginnen we om 09:30 uur. Na afloop van de klus is er voor iedereen soep. Komt u ook?

Algemene informatie

zaterdag 16 maart 2019 - 09:30 tot 11:30
Locatie: 
De Stal
Kennedylaan 33
2421 EM Nieuwkoop
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image