IVN Nieuwkoop
Vogels
Op
donderdag14jun201819:00

Naar de broedkolonie van de Purperreigers

Naar broedkolonies van de Purperreiger 


De Nieuwkoopse Plassen zijn beroemd om de vele Purperreigers die hier broeden. Deze reigersoort verschilt van de veel bekendere Blauwe Reiger. De Purperreiger is duidelijk veel donkerder, is ook veel schuwer en is een trekvogel die alleen in de zomer in Nederland voorkomt.

U hebt nog nooit een Purperreiger gezien? Dan raden we u aan mee te gaan met onze vaartocht per fluisterboot naar de plekken waar deze reigersoort broedt. We varen door de Oude Vaart langs het Bos van Van Vollenhoven waar zich bijna 100 nesten van deze vogelsoort bevinden. Hans Blom is onze gids en Hans kent de Purperreiger als geen ander.

Deze excursie vindt plaats op donderdag 14 juni, van 19-21 uur. We vertrekken vanaf café Watersport, Zuideinde 29, Nieuwkoop. Om deze tijd van het jaar is het lang licht en de Nieuwkoopse Plassen zijn dan op hun mooist met vele bloeiende planten. We besteden ook aandacht aan andere vogels, zoals de vogels in het riet zoals de Kleine Karekiet en de Rietzanger. Misschien zien we ook IJsvogel of Bruine Kiekendief. 

Voor deze excursie kunt u zich aanmelden bij Hans Blom,
telefoon 06-20008688,
E-mail: h_blom@planet.nl
De kosten bedragen € 7,50 per persoon.

 

Algemene informatie

donderdag 14 juni 2018 - 19:00 tot 21:00
Locatie: 
Cafe Watersport
Zuideinde 29
Nieuwkoop
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image