IVN Nieuwkoop
Vlinders
Op
donderdag23sep202120:00

Lezing over Vlinders door Hans J. Geuze

Op donderdagavond 23 september is er in gebouw ‘De Stal’, van IVN-Nieuwkoop een lezing over vlinders door Hans J. Geuze. Deze gepensioneerde hoogleraar celbiologie tekent en schildert al van jongs af aan vlinders en vogels. Met zijn aquarellen, waarbij de kleinste details te zien zijn, exposeerde hij deze zomer in ’t Regthuys’ in Nieuwkoop. Niet alleen de opvallend gekleurde dagvlinders maar ook de nachtvlinders en micro vlinders hebben zijn interesse.

Tijdens de lezing kun je genieten van mooie afbeeldingen, waarbij de kleur en tekening van de vlinders centraal staat. Ook kom je meer te weten over hoe vlinders leven. Wist je bijvoorbeeld dat sommige vlinders net als trekvogels tegen de winter naar het zuiden vliegen? In het voorjaar ondernemen ze deze lange tocht nogmaals om zich in ons kikkerlandje voort te planten. Dit en nog veel meer kom je te weten op deze avond, die begint om 20.00 uur met inloop vanaf 19.45 uur.

Het adres is : Kennedylaan 33a, Nieuwkoop, bij de Heemtuin. Er is een pauze waarin koffie en thee verkrijgbaar zijn. De entree is gratis. Een boek met aquarellen van Hans J. Geuze met aanvullende informatie over vlinders, is deze avond ook te koop. De lezing is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen.

Geef je dus snel op bij Yvonne Vellekoop, via het e-mail adres: yvonnevellekoop@casema.nl

Foto: Aquarel St. Jansvlinders, Hans J. Geuze

Algemene informatie

donderdag 23 september 2021 - 20:00
Locatie: 
De Stal, IVN Nieuwkoop
Kennedylaan 33a
2421 MA Nieuwkoop
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image