IVN Nieuwkoop
Water
Op
woensdag22aug201817:00

Laatste maal Zonneveer varen rond de Vliet en de Poelkamp in Noorden

Een zomerse vaartocht voor max 11 personen

U weet het waarschijnlijk wel: elke zomer vaart een bijzondere veerdienst op de Nieuwkoopse Plassen tussen de loswal bij de R.-K. kerk in Noorden en de Hollandse Kade nabij de Meije: het Zonneveer. Deze boot wordt volledig door zonne-energie aangedreven en is fluisterstil. De excursie is populair. Maar deze zomer is dit de laatse maal dat we varen. Uw gids is Harm Begeman.

Het IVN Nieuwkoop werkt samen met het Zonneveer en organiseert elke zomer een aantal tochten met het veer. Niet volgens de normale route, maar rond de Vliet en de Poelkamp in Noorden. Zeker bij rustig weer is het een inspirerende en stille tocht door een prachtig gebied. Vogelliefhebbers kunnen hun hart kunnen ophalen aan een waarneming van Bruine Kiekendief, Buizerd, Purperreiger, Lepelaar, IJsvogel en veel rietvogels. Niet te vergeten ook de vele soorten planten die hier voorkomen, waaronder diverse soorten orchideeën.

Startpunt: de loswal bij de RK kerk in Noorden tegenover café de Klinker, Simon van Capelweg 111, 2431 AE Noorden. U kunt zich aanmelden bij ons secretariaat, = VOLGEBOEKT
Kosten: 5 euro per persoon.

Varen met het zonneveer IVN Nieuwkoop

Algemene informatie

purperreiger
woensdag 22 augustus 2018 - 17:00 tot 19:00
Een bijzondere route varen met het Zonneveer op de Nieuwkoopse Plassen.
Locatie: 
de loswal bij de R.-K. kerk in Noorden
simon van capelweg 111
noorden
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image