IVN Nieuwkoop
IVN
Op
maandag30sep201920:00

informatieavond Natuurgidsenopleiding

Kom kijken en ervaar of deze opleiding wat voor u is

Natuurgidsenopleiding
Natuurgidsen kunnen verhalen vertellen. De bron is onuitputtelijk, want in de natuur valt van alles te zien en te beleven. Wilt u dat ook kunnen? Of wilt u graag een jeugdactiviteit leiden, een workshop opzetten of meehelpen met deskundig onderhoud of beheer?
In januari 2020 starten de IVN afdelingen Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop samen met IJssel en Gouwe een Natuurgidsenopleiding. IVN is een vereniging van mensen die van de natuur houden en dat graag uitdragen. Gedurende anderhalf jaar maken wij u vertrouwd met het lezen van het landschap, natuurbeheer, cultuurhistorie, inzicht in biodiversiteit, duurzaamheid en natuurlijk met bomen en planten en hun leefmilieus, herkenning van vogels, vlinders, insecten, vissen, amfibieën en zoogdieren. U leert de kneepjes van het leiden van een excursie, presenteren en organiseren van een activiteit, het opzetten van een workshop of tentoonstelling. U doet onderzoek in een gekozen gebied gedurende vier seizoenen, naar flora en fauna, relaties en landschapshistorie. Dit legt u vast in een natuurdagboek.

Lees meer informatie in deze brochure: 2020-2021 Folder Natuurgids

De informatieavond wordt gehouden in het bezoekerscentrum De Veenweiden Burg. Bruins Slotsingel 15 2403 NC Alphen aan den Rijn Wanneer: Maandagavond 30 september 20.00 – 21.30 uur

Algemene informatie

maandag 30 september 2019 - 20:00 tot 21:31
Locatie: 
Burgemeester Bruinslotsingel 15
2403 NC Alphen aan den Rijn
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image