IVN Nieuwkoop
Bomen & Struiken
Op
vrijdag13mrt202020:15

Filmavond: De fascinerende wereld van bomen

Welke planten en dieren er van bomen afhankelijk zijn in verschillende jaargetijden

Boek snel! IVN Nieuwkoop vertoont op 13 maart in Kaleidoskoop, Nieuwkoop de film “De fascinerende wereld van bomen”  Deze 1,5 uur durende film is gemaakt door Monique Smulders, o.a. bekend van haar film over de natuur in het Park Zegersloot.

Monique woont in Alphen aan den Rijn, waardoor u vele bekende gebieden voorbij ziet komen. Deze educatieve film is Nederlands ingesproken en behandeld bomen in verschillende biotopen: de duinen, beukenhellingbos en wilgen/water. Ook laat de film laat zien welke planten en dieren er van bomen afhankelijk zijn in verschillende jaargetijden.

Bomen leveren voedsel, schuil- en nestgelegenheid aan vogels, zoogdieren en insecten. Ze produceren zuurstof en nemen CO2 op. Paddenstoelen helpen bomen overleven door met ze samen te werken bij de voedselopname. Ook ruimen zwammen dode bomen op, zodat dit weer voedingstoffen worden voor nieuwe planten. Zij bieden ruimte voor mossen en vormen bouwmateriaal voor bevers en niet te vergeten de mens.

Bomen zijn prachtig en nuttig en leveren een belangrijke bijdrage aan onze natuur. Wil je meer weten van bomen en genieten van de prachtige beelden over alles rond deze pijlers van onze natuur, bekijk dan deze film “De fascinerende wereld van bomen”

Vrijdag 13 maart, aanvang 20.15 uur Kaleidoskoop, De Verbinding 2, Nieuwkoop.

De film duurt 1,5 uur. Na 3 kwartier is er een pauze waarin de bar open is.

Wil je een indruk krijgen van deze film, bekijk dan de trailer op YouTube: 

De fascinerende wereld van bomen

Accepteer cookies

Algemene informatie

vrijdag 13 maart 2020 - 20:15 tot 22:00
Locatie: 
Kaleidscoop
De verbinding 2
2421 EM Nieuwkoop
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image