IVN Nieuwkoop
Vogels
Op
donderdag13jun201919:00

Excursie naar de Reigerkolonies

Vaartocht naar de Reigers

De Nieuwkoopse Plassen zijn beroemd om de vele Purperreigers die hier broeden. We verwachten dat ze met de Pasen weer terug zijn uit hun purperreigeroverwinteringsgebieden.
Deze Reigersoort verschilt veel van de Blauwe Reiger. De Purperreiger is duidelijk veel donkerder, is ook veel schuwer en is een trekvogel die allen in de zomer in Nederland voorkomt


U hebt nog nooit een Purperreiger gezien? Dan raden we u aan mee te gaan met onze vaartocht per fluisterboot naar de plekken waar deze reigersoort broedt. We varen door de Oude Vaart langs het Bos van Van Vollenhoven waar zich bijna 100 nesten van deze vogelsoort bevinden. Joop Verbruggen is onze gids en Joop kent de Purperreiger als geen ander. 

We gaan ook langs een aantal Kolonies van de Blauwe Reiger en langs het 'landje van Kaptein". Dit landje is een stukje 'plas-dras' in de polder en daar is van alles te zien.

Deze excursie vindt plaats op donderdag 13 juni, van 19 - 21 uur. 
We vertrekken vanaf café Watersport, Zuideinde 29, Nieuwkoop.
We besteden ook aandacht aan andere vogels, zoals de vogels in het riet zoals de Kleine Karekiet en de Rietzanger. Misschien zien we ook IJsvogel of Bruine Kiekendief. 

Voor deze excursie kunt u zich aanmelden bij  Hans Blom,
telefoon 06-20008688,
E-mail:  hans@workonprogress.nl
De kosten bedragen € 7,50 per persoon.

Algemene informatie

donderdag 13 juni 2019 - 19:00 tot 21:00
Locatie: 
Cafe Watersport
Zuideinde 29
2421AA Nieuwkoop
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image