IVN Nieuwkoop
Landschap
Op
vrijdag19jun202019:00

Energiek het weekend in en tegelijkertijd nuttig werk waar je fit van wordt

Onderhoud in de Heemtuin op vrijdagavond.

Op vrijdagavond starten we het weekend door lekker buiten aan de slag te gaan. Vanaf 19.00 uur start een ploeg in de Heemtuin. Juist door buiten te zijn beginnen we het weekend fit en vol energie en laten we de gedoetjes van de week los. Samen verzet je ongemerkt veel werk, blijf je fit en is boven alles is het heel gezellig. Maak je hoofd leeg, vul je longen met zuurstof en wordt fit op een natuurlijke wijze.  Start jij jouw weekend ook ontspannen met een frisse neus? Bij welk groep sluit jij je aan?

Toegankelijke natuur

Een belangrijk kenmerk van alle vrijwilligers bij IVN is dat ze graag samen zorgen dat de natuur makkelijk toegankelijk is. Dat alle generaties in de Heemtuin ervaren hoe bijzonder en nuttig onze natuur is. Dat er bijzondere vogels, bijen en insecten leven waar we graag het nut en de noodzaak van leren. Als vrijwilliger van IVN Nieuwkoop doe je nuttig werk en ben je met plezier buiten aan de slag.    

Onderhoud en klussen

Het ene clubje doet vaak het vaak het grotere werk, zoals het snoeien van de bomen. Ze zijn er niet vies van om een flinke klus aan te pakken met de bijbehorende machines. Daarnaast doen ze het onderhoud aan de kades, aan ons clubhuis De Stal en onderhoud van de machines. Ze klussen graag van alles in elkaar dat nodig is om goed te kunnen werken. Zijn er bordjes nodig voor de tuin of is er iets stuk? Ze maken, repareren of verbeteren van alles.

Toegankelijk en opgeruimd

De andere clubje “scharrelt” wat rond in de tuin. Ze werken in de moestuin en zien ieder jaargetijde weer andere facetten in de tuin. Ze zorgen dat de tuin netjes en opgeruimd is. Ze zorgen dat de paden goed bereikbaar zijn. Ze vernieuwen planten of vullen de houtwal aan met het snoeisel. Op het fruiteiland zorgen ze dat de bomen volop kunnen groeien of maaien ze het gras. De één heeft echte groene vingers en de ander vindt het buiten aan de slag zijn gewoon lekker om energie op te doen.

Nuttig en aangenaam

Werken in en aan de natuurlijk combineert nuttig werk met aangename voordelen. Want wetenschappelijk is het allang bewezen dat mensen die regelmatig buiten in de natuur aan de slag zijn fitter zijn en minder last hebben van kwaaltjes. Het is een gezellig en makkelijke manier om bij te dragen aan jouw eigen gezondheid en die van de mensen die de Heemtuin bezoeken. Het plezier van samen aan de slag staat voorop. Groene vingers zijn absoluut niet verplicht. Kom je aanstaande vrijdagavond ook langs? De koffie staat klaar.

Benieuwd naar de Heemtuin? Kijk hier naar de film van de Heemtuin.

Algemene informatie

vrijdag 19 juni 2020 - 19:00 tot 22:00
We werken tot het donker wordt of tot maximaal 22.00 uur.
Locatie: 
De Stal / Heemtuin
Kennedylaan 33a
2421 EM Nieuwkoop
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image