IVN Nieuwkoop
Biodiversiteit
Vanaf
zondag10mei202009:00

Bio Blitz Nieuwkoop 750

Atalanta

Bio Blitz

 Op zoek naar 750 planten en vogels voor 750 jaar Nieuwkoop

Inwoners, vrijwilligers én boswachters speuren in de week van 10 t/m 16 mei naar 750 verschillende soortenplanten en dieren op en rond de Nieuwkoopse Plassen. Dit ter ere van het 750 jarig bestaan van de gemeente Nieuwkoop. Tijdens deze ‘BioBlitz’ wordt er onderzocht welke vogels, planten, vlinders, kikkers, zoogdieren, paddenstoelen en mossen er in Nieuwkoop leven.

De vrijwilligers en medewerkers van Natuurmonumenten en IVN Nieuwkoop helpen daarbij. In de natuur komt een grote verscheidenheid aan planten en dieren voor. Dat wordt ook wel 'biodiversiteit' genoemd. Hoe hoger de biodiversiteit, hoe gezonder het leefgebied. Zo wordt in kaart gebracht hoe mooi, divers en natuurlijk Nieuwkoop is.

Wil jij ook helpen zoeken tijdens? Zet dan deze Bioblitz alvast in je agenda. Inwoners kunnen namelijk zelf of met de natuurexperts op zoek gaan naar planten en dieren in de Nieuwkoopse Plassen. Maar dit kan ook in hun eigen buurt. Met de app iObs (Apple) en ObsMapp (Android) kan een ieder de BioBlitz- waarnemingen registreren.

De aftrap vindt plaats op zondag 10 mei. Op zaterdagmiddag 16 mei wordt de uitslag bekend gemaakt. De vraag is of er dan minimaal 750 verschillende soorten planten en dieren gevonden zijn.

Meer informatie over de BioBlitz-activiteiten volgt op de websites en sociale media van Natuurmonumenten en IVN Nieuwkoop.

Algemene informatie

zondag 10 mei 2020 - 09:00 tot zaterdag 16 mei 2020 - 18:00