IVN Nieuwkoop
Water
Op
woensdag20jun201817:00

Bijzonder route Zonneveer

varen rond de Vliet en de Poelkamp in Noorden

U weet het waarschijnlijk wel: elke zomer vaart een bijzondere veerdienst op de Nieuwkoopse Plassen tussen de loswal bij de R.-K. kerk in Noorden en de Hollandse Kade nabij de Meije: het Zonneveer. Deze boot wordt volledig door zonne-energie aangedreven en is fluisterstil.

Het IVN Nieuwkoop werkt samen met het Zonneveer en organiseert elke zomer een aantal tochten met het veer. Niet volgens de normale route, maar rond de Vliet en de Poelkamp in Noorden. Zeker bij rustig weer is het een inspirerende en stille tocht door een prachtig gebied. Vogelliefhebbers kunnen hun hart kunnen ophalen aan een waarneming van Bruine Kiekendief, Buizerd, Purperreiger, Lepelaar, IJsvogel en veel rietvogels. Niet te vergeten ook de vele soorten planten die hier voorkomen, waaronder diverse soorten orchideeën.

Startpunt: de loswal bij de RK kerk in Noorden tegenover café de Klinker, Simon van Capelweg 111, 2431 AE Noorden. U kunt zich aanmelden bij ons secretariaat, E-mailadres: secretariaat@ivn-nieuwkoop.nl 

Varen met het zonneveer IVN Nieuwkoop

Algemene informatie

woensdag 20 juni 2018 - 17:00 tot 19:00
Een bijzondere route varen met het Zonneveer op de Nieuwkoopse Plassen
Locatie: 
de loswal bij de R.-K. kerk in Noorden
simon van capelweg 111
noorden
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image