IVN Nieuwkoop
Vogels
Op
woensdag28okt202019:30

Afgelast: Lezing “Vogels en Bomen” onafscheidelijk.

waarom de kieviet niet van bomen houdt en de boomkruiper niet zonder kan

Deze lezing is afgelast. Een nadere datum is nog onbekend. 

Bomen zijn wonderlijke schepsels in de natuur. Ontzagwekkend oud en groot kunnen ze worden en ze zijn onmisbaar voor het ecosysteem op aarde. Monique Smulders heeft er een prachtige film over gemaakt waarin zij de vele aspecten van bomen laat zien. Vogels horen daar ook bij. De film was 9 oktober te zien in Theater Kaleidoskoop.

 Naar aanleiding van deze film heeft het IVN Nieuwkoop aan Gert-Jan Pieterse en Stef Strik gevraagd een lezing te geven over vogels die voornamelijk in bomen leven. De lezing heeft als titel gekregen “VOGELS EN BOMEN”.

 In de lezing zal worden ingegaan op de relatie die veel vogelsoorten hebben met bomen zoals voedsel, nestgelegenheid, schuil- en slaapplaats. Ook zal worden besproken welke soorten volledig afhankelijk zijn van bomen zoals de boomkruiper en waarom de kievit juist niets van bomen moet hebben. Daarnaast blijken vogels zo hun voorkeur te hebben voor bepaalde boomsoorten. Maar ook de bomen profiteren van de vogels die tussen hun takken leven. Kortom, er valt heel wat te vertellen over de relatie die vogels hebben met bomen. Na het bijwonen van deze lezing kijkt u met andere ogen naar vogels die in bomen leven.  

Graag deelname vooraf melden bij IVN secretariaat, naam en telefoonnummer: a.hudig@ivn-nieuwkoop.nl  

Algemene informatie

woensdag 28 oktober 2020 - 19:15 tot 21:30
Locatie: 
Parochiehuis Nieuwkoop
dorpsstraat 39
Nieuwkoop
Nederland
Extra Informatie: 

Alles onder voorbehoud van mogelijke verdere Coronamaatregelen, het aantal deelnemers is beperkt

Contactpersoon: 
Google Maps image