Uitnodiging 16 mei Dialoogdag in Wormerveer

IVN organiseert jaarlijks een vrijwilligersdag voor alle Noord-Hollandse natuurvrijwilligers en beroepskrachten. Deze dag staat bekend als de Dialoogdag (omdat tijdens de eerste editie de dialoog tussen beleidsmakers van de provincie en natuurvrijwilligers centraal stond). De dag is uitgegroeid tot een leuke en leerzame dag voor vrijwilligers en beroepskrachten en een bedankje voor vrijwilligers. 

De Dialoogdag is dit jaar op 16 mei en wordt gehouden in rijksmonument De Stoomhal in Wormerveer, van 13.00 tot 20.00 uur (inloop vanaf 12.00 uur). Het hoofdthema van de dag is Natuurinclusieve landbouw. We kijken hoe landbouw en natuur elkaar kunnen versterken voor een hogere biodiversiteit. Hoor van boeren én van vrijwilligers hoe zij bijdragen aan een soortenrijk platteland; vol insecten, weidevogels en een gezonde bodem.

Ga vanaf 13.00 uur op pad in de Zaanstreek met gidsen en vrijwilligers van onder meer Staatsbosbeheer, Landschap Noord-Holland, de Agrarische Natuur Vereniging, IVN Natuureducatie en Natuurmonumenten. Je kunt de Poelboerderij bezoeken of naar een minimarkt met streekproducten, zoals Onkruidenboter uit Amstelland, kruidenthee uit Amsterdam en producten uit de Zaanstreek.

Vanaf 15.00 uur is er een afwisselend programma in De Stoomhal, vol met inspirerende lezingen, debatten, workshops en een gesprek met gedeputeerde Adnan Tekin.

Het programma én aanmeldingsformulier verschijnen circa drie weken van tevoren op de website van IVN Noord-Holland. Daar kun je nu alvast je naam en emailadres doorgeven om er zeker van te zijn dat je het programma van de Dialoogdag zo snel mogelijk ontvangt.

Foto grutto: Martin Broek, CC BY-NC 2.0