IVN natuur in Amsterdam
Kind & Natuur
woensdag17apr2019

Pasen en meivakantie in de Hortus Botanicus

In de Hortus Botanicus worden het hele jaar door activiteiten voor kinderen georganiseerd. Zo is er de vaste speurtocht Plantentoppers.

Komende paaszondag, 21 april, kunnen de jongste Hortusfans de speciale paasspeurtocht doen in de Hortus. De  paashaas is tien van zijn mooiste paaseieren verloren in de tuin en kassen van de Hortus. Speur mee tussen alle bloemen, planten en bomen, en help de paashaas zijn eieren terug te vinden. Wie ze alle tien kan vinden, krijgt van de paashaas een mooie prijs! De zoekkaart is tussen 10:00 en 12:00 verkrijgbaar bij de portier en kost 2,50 euro.

Op deze zondag serveert de Oranjerie een speciale paasbrunch.

In de meivakantie is er voor kinderen van 6-11 jaar, een nieuwe speurtocht, Geniale genezers. De speurtocht sluit aan bij de jaartentoonstelling Plantenkracht, over de geneeskrachtige werking van planten. In het speurboekje staan dossiers van verschillende patiënten met allemaal een andere kwaal. Kruip in de huid van de dokter en zoek de juiste medicinale planten voor de patiënten. De speurtocht is tussen 19 april en 5 mei gratis verkrijgbaar bij de portier.

Beeld: Pixabay