IVN natuur in Amsterdam
Natuur in de Buurt
woensdag28sep2022

Ontdek hoe mooi Nederland is!

Met de IVN Beleefweken willen we aandacht vestigen op de prachtige natuur in ons eigen land!

Je hoeft niet naar Bali of naar de VS te vliegen om de meest geweldige natuurervaringen op te doen. Nederland is prachtig. kijk maar eens wat je hier allemaal kunt vinden! Het is  de link naar de website van IVN Landelijk met nog veel meer informatie en achtergronden over beleef -de Natuur in Nederland- weken.

Fantastische natuur in Amsterdam

Je hoeft zelfs je stad niet uit om prachtige natuur te ontdekken. Op deze website krijg je veel tips en suggesties voor leuke uitjes. Dus ga mee en ontdek de parken en natuur midden in onze stad. Je zult je verbazen over de ontwikkelingen in onze stad. Steeds meer dieren weten ons te vinden. De otter is weer terug. De blauwe reiger en een groep kwakken zijn te vinden in Artis, net als de wilde ooievaar. 

Alvast een paar tips: Fiets eens naar de Oranje Sluizen om daar flink uit te waaien om een stormachtige dag en voel je op de dijk omringt door water en wind.

Onze parken, waaronder ook Artis biedt ontzettend veel natuurschoon. Er ligt bijvoorbeeld een vogelreservaat de Wiedijk. Een groene oase verstopt tussen de stenige omgeving. De Vrije Geer, het Amsterdamse bos, het Diemerpark en nog veel meer. Op deze site nog veel meer leuke tips.

Ben je zelf een enthousiaste natuurliefhebber van de natuur in Amsterdam. Zou jij, je kennis, passie en liefde voor de natuur graag met anderen willen delen?

Dan ben je bij IVN Natuur in Amsterdam aan het goede adres. Bij ons vind je 'soortgenoten' die zich net als jij als vrijwilliger inzetten om de natuur met anderen te delen. Bel gerust met een van ons om kennis te maken en meer te ontdekken onze gegevens vind je via deze link