IVN natuur in Amsterdam
Natuur
vrijdag18okt2019

Natuurwerkdag: zaterdag 2 november

Heerlijk is dat. Samen buiten aan de slag, met vrienden of met het gezin of ontmoet nieuwe mensen. Leg een ijsvogelwand aan, onderzoek ringslangeieren of plant bloembollen voor de bijen in het park bij jou in de buurt, in bos, ruigte of stadsoase. Maak met elkaar je omgeving groener.

De Natuurwerkdag is elk jaar in het hele land op de eerste zaterdag van november. Er worden die dag vele bergen verzet. Trek oude kleren aan en doe laarzen aan. Koffie en thee is meestal aanwezig, maar lunch vaak niet. Check het even bij jouw favoriete activiteit. Daar kun je je ook opgeven, want het aantal deelnemers is (soms) beperkt.

Een greep uit de activiteiten in Amsterdam:

Maaisel harken en wilgen zagen op de Oeverlanden

Aan de noordkant van het nieuwe meer ligt een ruigte met moerasbos en grasland. Door het maaisel af te voeren blijft de bodem voedselarm waardoor de bijzondere vegetatie blijft. Ook het weghalen van wilgen uit het rietland heeft als doel het rietlandschap te behouden. Geef je hier op.

Voor iedereen wat te doen op Amstelglorie

Volkstuinencomplex Amstelglorie aan de Amstel is een prachtige groene oase binnen de ring A10. Op de natuurwerkdag kun je planten oppotten of uitplanten, een steiger bouwen, regentonnen aansluiten, wilgen knotten of bessen stekken. Geef je hier op.

NoordOogst in Amsterdam-Noord

NoordOogst is een stadslandbouwproject van allerlei duurzame en groene initiatieven. Een oase voor mens én dier waar je van alles kunt ontdekken en leren. Tijdens de natuurwerkdag is er veel te doen: van bollen en bloemen planten, snoeien en wilgen knotten tot takkenrillen vlechten, houtsnipperpaden maken en opruimen. Geef je hier op.

Foto: Irma Westerhof, CC BY-NC-ND 2.0