IVN natuur in Amsterdam
Insecten
zondag25aug2019

Nachtvlindernacht: 30 en 31 augustus

De Nationale Nachtvlindernacht van de Vlinderstichting komt er weer aan. Vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus gaan mensen in het hele land op zoek naar nachtvlinders. Nachtvlinders zijn niet zo gemakkelijk te zien, dus lok je ze met speciale lampen en stroop. Uit het donker komen dan allerlei nachtvlinders tevoorschijn. In Nederland leven wel 2000 soorten!

Excursie in Amsterdam

De KNNV organiseert een nachtvlindernacht op volkstuincomplex Eigen Hof in Amsterdam-West. Vrijdag 30 augustus van 21:00 tot 1:00 uur ’s nachts ben je van harte welkom op de Sloterweg 1171. Gezamenlijk zet je lakens met felle lampen neer en besmeer je bomen met lokstof. Vervolgens inventariseer je de nachtvlinders die erop afkomen. Neem een zaklamp mee, de zon gaat die dag al om 20:49 onder!

Zelf op zoek

Je kunt ook in je eigen achtertuin of een park in de buurt op zoek gaan en je waarnemingen doorgeven. De Vlinderstichting legt uit hoe je nachtvlinders lokt met licht en stroop.

nachtvlindernachtGamma-uil, grote beer of doodshoofdvlinder? Als het je duizelt maak dan eerst een lijst van welke nachtvlinders je kunt verwachten. Op Vlindernet zoek je op datum en locatie. Van elke nachtvlinder krijg je een duidelijke foto te zien en een korte omschrijving van zijn leefomgeving.

Foto kolibrievlinder: Pixabay