IVN natuur in Amsterdam
Overig
vrijdag18okt2019

Nacht van de Nacht & Dag van de Stilte (26 en 27 oktober)

Lichtvervuiling. Nooit is het nog echt donker in Nederland. Daarom doen we op 26 oktober de lichten uit. Wij, jij én veel gemeentes en bedrijven doen mee. Doof jij ook de lampen?

Je kunt eens lekker vroeg naar bed gaan, maar er is ook van alles te beleven die nacht. Op veel plekken in Amsterdam staan sterrenkijkers opgesteld voor iedereen die een ster of planeet van dichtbij wil zien en er zijn wandelingen door de stad of door het bos. Ook kun je in het donker in bomen klimmen of naar Pampus varen. Zoek tussen de activiteiten naar jouw favoriet.

Stil is het ook nooit

In horeca en winkels staat de radio aan, in de tram wordt getelefoneerd en zelf gaan we ook niet op pad zonder onze mp3-speler. Muziek is mooi, maar stilte ook. Stilte is bijzonder en gezond. Stilte is van niemand en van ons allemaal. Voor wie van stilte houdt, maar juist ook voor wie stilte onwennig is, is er de Dag van de Stilte op zondag 27 oktober. Allerlei activiteiten, zoals een stilte wandeling of een meditatie laten je stilte horen, voelen, beleven.

Donker en stilte. Het hele weekend staat in het teken van rust. Je zintuigen worden eens niet gebombardeerd met prikkels. En het interessante is, daardoor ga je juist beter zien en beter horen.

Foto: Pixabay