IVN natuur in Amsterdam
Overig
woensdag05feb2020

Muziek en klimaat: concert en lezing op 22 februari

Winters zonder ijs? Kleurige bloemenpracht in februari? Vossen in de stad? Wie goed kijkt, ziet dat de natuur om ons heen in rap tempo verandert. Vertrouwde diersoorten verdwijnen en tegelijkertijd moeten we de komst van exotische nieuwe soorten accepteren. Klimaatverandering is onomkeerbaar.

De discussie laait op. Terwijl de een zijn mening uit, sluit de ander zijn ogen. Is er een alternatieve benadering voor het publieke en politieke debat? Jazeker. Een verrassende rol is weggelegd voor muziek. Veel componisten raakten geïnspireerd door de natuur. Het Ralph Sordo Choir bezingt de veerkracht van de natuur en onderzoekt hoe zij om ons heen verandert. Zij zingen over wilde dieren die door de mens bedreigd worden. Over de zoete geur van lindebomen, over narcissen en teunisbloemen en over de traag wisselende seizoenen. En natuurlijk bezingt het koor de zee, die steeds opdringeriger tegen onze dijken zal beuken.

Programma
Het concert begint met een lezing van stadsecoloog Remco Daalder. Daarna is het woord aan Mahler, Janacek, Britten en Beethoven. Meer informatie op de site van het Ralph Sordo Choir.

Wanneer?
Zaterdag 22 februari 2020 om 20:15 uur.

Waar?
Dominicuskerk, Spuistraat 12, Amsterdam.

Wat kost het?
€ 15,00 / € 12,00 (CJP/Studentenpas)
Kaartverkoop aan de deur of online.

Beeld lindebloesem: Pixabay

concert muziek en klimaat