IVN natuur in Amsterdam
Vogels
maandag18dec2017

Inschrijving gestart: Texel Big Day mei 2018

Op 12 mei 2018 vindt voor de tweede keer de Texel Big Day plaats. Een vogelrace voor het goede doel, georganiseerd door Nationaal Park Duinen van Texel, Vogelinformatiecentrum Texel en partners. Teams van vogelaars en natuurliefhebbers proberen op Texel in 24 uur zoveel mogelijk vogelsoorten te zien. De teams verplaatsen zich alleen per fiets of lopend. De vogelrace is een spannend evenement midden in de prachtige natuur van het eiland Texel.

texel big day huiszwaluwIn 2017 werd het mooie bedrag van 7.517,35 euro opgehaald voor de bedreigde broedvogels op de Texelse stranden. In 2018 haakt Texel Big Day aan bij het Jaar van de Huiszwaluw van Sovon en Vogelbescherming Nederland.

Teams van vogelaars en natuurliefhebbers kunnen zich nu aanmelden om een dag vogels te kijken voor het goede doel. Van vrijdag 12 mei middernacht tot zaterdag 13 mei middernacht, hebben ze de tijd zoveel mogelijk verschillende vogels te zien of te horen. Alle teams krijgen ondersteuning bij sponsoring en promotie en advies om zo veel mogelijk soorten te zien. Ook deelnemers zonder team kunnen zich aanmelden.

De Texel Big Day wordt georganiseerd in het kader van het Wadden Vogelfestival en de Nationale Vogelweek.

Foto header: Alias 0591, CC BY 2.0
Foto huiszwaluw: Pixabay