IVN natuur in Amsterdam
Overig
zondag11feb2018

In maart: Workshops composteren van NMT Zuid

Ruim een derde van wat we weggooien bestaat uit groente-, fruit- en tuinafval. In Amsterdam gaat dat in de verbrandingsinstallatie. Zo gaan waardevolle grondstoffen verloren. Door dit afval te composteren, wordt het via een natuurlijk proces omgezet in vruchtbare aarde.

Bij Natuur&Milieuteam Zuid kun je regelmatig workshops volgen op het gebied van composteren. In maart worden twee workshops georganiseerd. Doe je planten een plezier en meld je aan!

Workshop Composteren in je tuin Als je in de stad woont en een tuin hebt, kun je je keuken- en tuinresten op verschillende manieren omzetten in waardevolle voedingsstoffen voor je planten. Wil je aan de slag met composteren, maar weet je niet goed hoe? Doe dan mee aan deze workshop.

Workshop Wormen als huisdieren In de stad kun je met weinig ruimte hele mooie wormencompost maken. Heb je zin om je eigen wormencompostbak te maken? In deze workshop ga je aan de slag met gerecyclede emmers, een priem, versnipperd karton en compost. Aan het eind van de avond neem je jouw bak compleet met wormen mee naar huis.

Foto: crabchick, CC BY 2.0