IVN natuur in Amsterdam
IVN
zaterdag24feb2018

Huisje Boompje Beestje: vrijwilligers gezocht

Elk jaar komen 8.000 kinderen in Nederland buiten hun schuld in de vrouwen- en daklozenopvang terecht. Ze zijn vaak slachtoffer van mishandeling, verwaarlozing of huiselijk geweld en komen terecht in een omgeving die meestal niet ingericht is voor kinderen. Weg van hun school, vriendjes, huisdier en vertrouwde omgeving.

Spelen, natuur en dieren hebben een bewezen positief effect op het zelfvertrouwen van deze kinderen. Het vermindert stress en maakt dat ze beter kunnen omgaan met hun problemen. Daarom start IVN in samenwerking met Kinderpostzegels het project Huisje Boompje Beestje bij een opvanglocatie voor moeders en kinderen in Amsterdam Noord.

Het project start in mei. IVN is op zoek naar vrijwilligers die op regelmatige of incidentele basis willen helpen met natuurgerichte activiteiten voor de kinderen van opvanglocatie Noord.

Wil je kinderen helpen hun verdrietige ervaringen te verwerken zodat ze de toekomst positief tegemoet kunnen gaan? Neem dan voor meer informatie contact op met Ilja Beudel, i.beudel@ivn.nl, 06-19945391.

Foto: Pixabay