IVN natuur in Amsterdam
Vogels
vrijdag23sep2022

Euro Birdwatch 2022

Op 1 oktober is het zo ver, dan is het weekend van Euro birdwatch. Duizenden vogelaars in heel Europa tellen samen trekvogels die naar het zuiden vliegen. In Nederland wordt dit evenement gecoördineerd door Vogelbescherming Nederland.

De Birdwatch wil aandacht trekken voor trekvogels en de gebieden binnen Europa die de vogels hard nodig hebben om voedsel te zoeken zodat ze kunnen bijtanken voor de lange reis. Ze willen aandacht trekken voor zowel de grootsheid als de schoonheid van dit evenement. Zo willen ze mensen enthousiast maken en laten zien hoe prachtig de vogeltrek is. Dat is hard nodig, want niet in ieder land gaan ze zo zuinig om met vogels.

In Nederland is het gelukkig erg populair. Hier zijn er meer dan 150 telposten in het hele land waar door honderden vrijwilligers geteld wordt. Op één dag kunnen er wel een miljoen vogels Nederland passeren. Echt een spektakel dus. De beste plekken in en om Amsterdam zijn het Diemerpark en de Vijfhoek.
In het Diemerpark is op zaterdag 1 oktober een gezamenlijke telling. Kijk voor meer informatie op: Vogeltelling Diemerpark

Kijk voor verdere informatie op:

http://www.eurobirdwatch.eu/

http://www.trektellen.nl/maps/index/1/0