IVN natuur in Amsterdam
Natuur in de Buurt
donderdag19jul2018

Amsterdam krijgt een Groene Kaart

Amsterdam krijgt na de zomer haar allereerste kaart met een overzicht van de groene en blauwe plekken in de stad. Op een gewone stadsplattegrond zie je voornamelijk gebouwen, wegen, straten en pleinen. Op de Groene Kaart van Amsterdam wordt hoofdzakelijk het blauw en het groen getoond. Denk aan parken, groene daken, kinderboerderijen, volkstuintjes, watergebieden, plekken waar je in de stadsnatuur kunt werken of smogvrij een wandeling maakt.

Initiatiefnemer is Nature Desks. Een publieke crowdfundingcampagne en steun van overheid en bedrijfsleven moeten bijdragen aan de realisatie van de Groene Kaart van Amsterdam. De unieke kaart wordt gedrukt op groot formaat (89x100 cm) door een van de beste cartografische drukkers van Europa.

groene kaart amsterdamInitiatiefnemer Ioana Biris: ‘… We denken dat heel veel Amsterdammers nieuwsgierig zijn naar het groen in de buurt van hun huis of werk. Plekken waar je kunt afspreken, ontspannen, werken of sporten. We willen niet alleen alle bewoners bereiken, maar ook de jaarlijks tienduizenden bezoekers die die groene en blauwe plekken van Amsterdam beter willen leren kennen. De Groene Kaart van Amsterdam is bedoeld voor iedereen die houdt van Amsterdam, het groen en/of cartografie … Onze groene kaart is zeker geschikt voor bedrijven die op zoek zijn naar een groene werkplek of het welzijn van hun medewerkers willen stimuleren. Wat ons betreft kunnen alle scholen in Amsterdam met deze kaart hun leerlingen aansporen om nog meer van de natuur te genieten. Er zijn nog zoveel bijzondere groene plaatsen in Amsterdam die de moeite van het bezoeken waard zijn.’

Persbericht Groene Kaart van Amsterdam

Foto header: Henk-Jan van der Klis, CC BY-NC-ND-2.0