IVN natuur in Amsterdam
Kind & Natuur
Op
zondag13mrt202214:00

Wat groeit en bloeit daar in het Amstelpark?

Een ontdekkingstocht naar groeien en bloeien voor kinderen tussen 6-12 jaar

Meer groen, meer dieren en meer zon: de lente komt eraan! Alle bloemen, bomen en planten beginnen weer te groeien en te bloeien. Er komen blaadjes aan de bomen, het gras wordt groener en zodra het warm genoeg is, steken de eerste plantjes hun kop boven de grond. Het Amstelpark ontwaakt én komt weer tot leven.

Hongerige bijen en hommels

Weet jij wie daar zo hongerig op heeft zitten wachten? Dat zijn de hommel en de bij. Het is weer tijd om op zoek te gaan naar bloemen die in bloei staan. De bloemen zijn gevonden én al dansend wijzen zij de weg aan hun vriendjes! Ga met ons mee op ontdekkingstocht en leer meer over het groeien en bloeien in het Amstelpark. En ga naar huis met interessante natuurweetjes, zoals waarom die kleine bij zo superbelangrijk is voor mens én natuur!

Ga jij met ons mee?

We verzamelen om 13:45 uur bij ingang de Borcht, Amstelpark. Meedoen is gratis, maar een donatie wordt op prijs gesteld. Er is plek voor 16 kinderen in de leeftijd 6-12 jaar, dus geef je snel op via Lilli-jan Rohof, Coördinator Kinderactiviteiten, via l_j_rohof@hotmail.com onder vermelding van naam kind/ouder (max 1 ouder).  Kinderen worden ingedeeld per leeftijdscategorie.

Werkgroep Kinderactiviteiten

IVN Amsterdam wil zoveel mogelijk kinderen van 6-12 jaar de natuur in Amsterdam van dichtbij laten beleven én organiseert daarom een paar keer per jaar natuurgerichte kinderactiviteiten! Houd onze website in de gaten voor meer kinderactiviteiten!

Wil je meehelpen tijdens deze activiteiten of meer informatie neem dan contact op met Lilli-jan Rohof, Coördinator Kinderactiviteiten, via 020-6477045 of email.

Foto door Barbara Olsen via Pexels | Tekst: Janneke Hoogstraaten

Algemene informatie

zondag 13 maart 2022 - 14:00 tot 15:00
Locatie: 
Amstelpark, Ingang De Borcht
Extra Informatie: 

Meedoen is gratis, maar een donatie wordt op prijs gesteld.

Contactpersoon: