IVN natuur in Amsterdam
Natuur in de Buurt
Op
zondag19jun202210:30

Open Groen Dag 2022: Een ontdekkingstocht naar jouw verbinding met het landschap van Nieuw-West

Net als de jaarlijkse Open Monumentendag, krijgt nu ook het groen een eigen open dag georganiseerd door WeMakeThe.City Green. Op zondag 19 juni vindt de eerste editie plaats in Amsterdam en Almere, met als thema ‘ontdek de natuur bij jou in de buurt’. 

Het landschap van Nieuw-West is verre van passief én altijd aan het pionieren. Van het pionierspark in Sloterdijk III , stadswildernis De Bretten tot de plantjes die de bestrating van Nieuw-West bedekken, alles heeft een persoonlijkheid en betekenis. Ga mee op ontdekkingstocht én ontdek jouw plek en verbinding in het landschap.  Ontdek wat het landschap van Nieuw-West jou vertelt, hoe het je voedt én leer anders kijken naar natuur in de stad.

Wandel je mee?

Meedoen is gratis, geef je op via debretten@amsterdam.nl. De wandeling begint én eindigt op het Pionierspark Sloterdijk III ( Theemsweg/Luvernes, Amsterdam). Tip: Trek makkelijke en niet je mooiste kleren aan, breng een grote dosis nieuwsgierigheid mee en zet je zintuigen aan!  We sluiten de ochtend af met een natuurfeestje met hapjes uit de natuur én muziek uit de buurt.

Samenwerken voor stadsnatuur

"Een ontdekkingstocht naar jouw unieke plek in het landschap van Nieuw-West" is een samenwerking van Gemeente Amsterdam, Pop-Up City en IVN Amsterdam om bewoners van Nieuw-West op een interactieve manier te verbinden met stadsnatuur én te laten beleven hoe belangrijk deze stukjes natuur zijn voor de biodiversiteit én onszelf.


 

Algemene informatie

zondag 19 juni 2022 - 10:30 tot 12:30
Locatie: 
Kruising Theemsweg/Luvernes, Amsterdam.
Contactpersoon: