IVN natuur in Amsterdam
(Moes)tuinen
Vanaf
zondag27feb202213:30

Moestuin (Gast)docenten gezocht!

-VOL- cursus natuurlijk moestuinieren

HELAAS, deze cursus was ontzettend snel volgeboekt. In 5 bijeenkomsten op zondagmiddag leggen we uit, hoe je een moestuin kunt aanleggen en onderhouden, of dit nu op de volkstuin is of in potten op het balkon. 


OPROEP
Mocht je iemand kennen die het leuk vindt om (een) les te geven, laat het Iris Poels (contactgegevens onderaan de pagina) svp weten. We werken op vrijwillige basis. 

Inhoud cursus

Je krijgt allerlei informatie, zoals over natuurlijk tuinieren, de kringloop en bijzondere tuinen in Amsterdam en omgeving. Tuinieren met de natuur mee en niet tegen de natuur in. De aanleiding is de groeiende behoefte aan meer kennis over natuurlijk tuinieren. Het praktijkgedeelte voor een belangrijk deel plaatsvinden in de moestuin op Nut en Genoegen en op de schooltuin in Amsterdam Noord.

Gegeven door:

  • Gert Snoei - zeer ervaren natuurdocent  IVN Amsterdam; 

  • Iris Poels - De tuinen van Westerpark + IVN Amsterdam en gastdocenten.

Er is per cursus voor 12 mensen plaats, die mensen hebben al een bevestiging ontvangen. Het aantal aanmeldingen is overweldigend. Wie geen bevestiging heeft ontvangen staat op de reservelijst. Wanneer je niet op de reservelijst wilt staan, of toch liever afziet van deelname aan deze cursus, laat mij (Iris Poels, emailadres staat onderaan deze pagina) dit svp weten. We gaan kijken of we nog een extra groep(en) kunnen starten in 2022.

Graag nog jouw aandacht voor 4 inspiratie- en praktische tips:

  1. Instituut voor Natuureducatie onder https://www.ivn.nl/natuuracademie  
  2. Aanrader - de tentoonstelling - De Botanische Revolutie in het Centraal Museum te Utrecht t/m 09 januari 2022 - Zie hier
  3. Wil je klein beginnen met composteren - Zie hier 
  4. Koop geen potgrond (ivm de schadelijke impact agv turf en te veel mest). Tuinaarde met wat zand en compost werkt prima. Een informatief blog, over hoe je zelf in bijvoorbeeld een zak goede bladaarde maakt - Zie hier

Foto: Pixabay

Algemene informatie

zondag 27 februari 2022 - 13:30 tot 15:30
Extra Informatie: 

https://detuinenvanwesterpark.nl/