IVN natuur in Amsterdam
Overig
Op
zaterdag18mei201913:00

Literaire natuurwandeling Spaarndammerbuurt

Proza en poëzie in de stadsnatuur

Elke derde zaterdag van de oneven maanden organiseert IVN Amsterdam een literaire natuurwandeling. Tijdens de wandelingen gidst Arend Wakker van het IVN u langs stadse flora en fauna, met soms ook belangwekkende cultuurhistorische details. Anne-Mariken Raukema selecteerde literaire teksten en fragmenten die betrekking hebben op de buurt en die tijdens de wandeling worden voorgelezen. Deze proza-, poëzie- en liedfragmenten van vroeger en nu, alsmede de namen van de bomen, heesters en planten krijgt u na afloop mee. Alle wandelingen beginnen om 13:00 uur en duren anderhalf à twee uur.

De derde literaire natuurwandeling van 2019 voert door de 19e eeuwse Spaarndammerbuurt, tussen Westpoort en Zeeheldenbuurt, Houthavens en Westerpark. Vertrekpunt is Museum Het Schip, Oostzaanstraat 45. Trek stevige schoenen aan!

Informatie en reserveren
Reserveren wordt aanbevolen; dat kan via Anne-Mariken Raukema, amraukema@icloud.com. Aanmeldingen worden in volgorde van binnenkomst gehonoreerd. Deelname is gratis; een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Het maximum is 15 deelnemers.

Aan de wandelingen van juli, september en november wordt gewerkt. Houd de activiteitenkalender in de gaten voor meer informatie.

Foto Zaanhof: A. Bakker, CC BY 3.0

Algemene informatie

zaterdag 18 mei 2019 - 13:00
Locatie: 
Museum Het Schip
Oostzaanstraat 45
Amsterdam
Nederland
Extra Informatie: 

Zorg dat je tijdig reserveert!

Contactpersoon: 
Google Maps image