IVN natuur in Amsterdam
Overig
Vanaf
zaterdag23mei202013:00

Literaire natuurwandeling Slotervaart GEANNULEERD

De derde wandeling van een serie van zes!

In 2020 organiseert Anne-Mariken Raukema zes literaire natuurwandelingen in Amsterdam. Karine Klappe, een zeer ervaren natuurgids van het IVN, verzorgt het stadsnatuurdeel van de wandelingen. Elke vierde zaterdagmiddag van de oneven maanden kun je op stap met Anne-Mariken en Karine.

Dat in elk stukje bebouwd Amsterdam bijzondere planten, heesters en bomen te vinden zijn, bewees Arend Wakker tijdens de literaire natuurwandelingen van de afgelopen jaren. Karine Klappe zal er dit jaar net zo aanstekelijk over vertellen. De literaire fragmenten die tijdens de wandeling worden voorgelezen hebben betrekking op de wijk, de natuur en de schrijvers die er wonen, woonden of er over schreven. Na afloop krijgen alle deelnemers een print mee met de literaire fragmenten, gedichten en namen van de bijzonder bomen, struiken en planten. De rondwandelingen duren ongeveer anderhalf uur en beginnen altijd om 13.00 uur. Het beginpunt is tevens het eindpunt. De wandelingen gaan altijd door, ongeacht het weer. Stevige wandelschoenen aandoen is handig.

Verzamelpunt
Op 23 mei verzamelen we om 13.00 uur bij de halte van tram 2 bij winkelcentrum Nieuw-Sloten. Vanuit de stenen omgeving lopen we de stadsnatuur in. De wandeling voert onder andere door het Siegerpark. Ook worden de openbare delen van de volkstuinparken Lissabon en Oudbijenpark bezocht.

Informatie en aanmelden
De wandeling is gratis – een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Het maximaal aantal deelnemers is 30; daarom is aanmelden vooraf noodzakelijk. Dat kan bij Anne-Mariken Raukema, amraukema@icloud.com.

Meer literaire natuurwandelingen in 2020

De zomermaand juli is een mooie gelegenheid om naar Zuid-Oost te gaan. Tegen enen verzamelen we op zaterdag 25 juli bij de eindhalte van lijn 53 (metrohalte Gaasperplas). We lopen de plas niet helemaal rond, maar doen een paar hoogtepunten aan.

September is een mooie maand voor een wandeling op IJburg. Zaterdagmiddag 26 september starten we om 13.00 uur bij de eindhalte van tramlijn 26. Daar ligt het in 2008 ingerichte stadspark dat naar Theo van Gogh is vernoemd. De platanen die daar staan stonden eerst voor de RAI, en moesten wijken voor de aanleg van de Noord-Zuidlijn.

De laatste literaire natuurwandeling van dit jaar begint en eindigt op de hoek van de Postjesweg en de Hoofdweg. Daar stopt onder andere tram 17. Deze wandeling, op zaterdag 28 november, voert door de Baarsjes en het Rembrandtpark.

Foto: Jeroen MirckCC BY-NC 2.0

Algemene informatie

zaterdag 23 mei 2020 - 13:00
Extra Informatie: 

Wandeling is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Contactpersoon: